Wat leuk dat jullie de moeite nemen om te zien en lezen wie er achter het sieradenmerk Jasca Jewels schuilt.

 

Mijn naam is Jasca Boeters. De sieradenlijn Jasca Jewels ben ik gestart na het behalen van mijn diploma op de  vakschool in Amsterdam. Het bedrijf heeft pieken en dalen gekend. Op dit moment ben ik bezig met een ommezwaai. Hoe ouder ik word (40 jaar bij schrijven!) hoe beter ik weet wat ik wil, hoe makkelijker ik keuzes kan maken, nee kan zeggen en de juiste beslissingen kan nemen over hoe ik mijn bedrijf in wil vullen. Dit is  niet op een standaard manier. Go with te flow, loslaten en gaan. Niet al te veel nadenken (alleen op de juiste momenten), gevoel achterna, dat is wat werkt voor mij.

Naast Jasca Jewels heb ik bijna altijd een vaste baan gehad in de juwelenbranche. In verschillende juweliers (laag-, midden- en hoog segment), als verkoopster, goudsmid, gastvrouw, sieradenfotografe, fotografiebewerking. Eigenlijk zijn alle kanten van het vak wel voorbij gekomen.  Ook heb ik een periode van ongeveer twee jaar als zelfstandige gewerkt. Met opgroeiende kinderen was dit voor mij wat lastig bolwerken, ik miste het contact met collega's en structuur is voor mij belangrijk.  Gelukkig vond ik een parttime baan bij een goudsmid in de buurt waar ik jaren met plezier gewerkt heb. 

Corona kwam voorbij, tegelijkertijd met een gigantische verbouwing. Alles bij elkaar werd dit mij te veel en ben ik mijn werkzaamheden als zelfstandig goudsmid af gaan bouwen. Het leek mij beter om er helemaal mee te stoppen voor de rust van het gezin en voor mij. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dit is echt mijn vak. De kinderen worden zelfstandiger en ik heb nog zoveel ideeën in mijn hoofd, die moeten er uit. Dus, hier ben ik weer!


Veel plezier met shoppen!

 

Groetjes Jasca